Blog

1r Aniversari dels Castellers de l’Adroc

El proper dia 24 de març celebrarem amb una espectacular diada castellera, el nostre primer aniversari com a colla. No estarem sols, també ens acompanyaran els Castellers d’Esplugues, els Castellers de Sant Feliu de Llobregat i els Castellers de Gavà. Començarem a les 12 h, a la Plaça Federico García Lorca, davant del Teatre Núria Esper, de Sant Andreu de la Barca. Allà podreu veure el nostre desenvolupament durant aquest llarg any.

No hi podeu faltar!

Taller amb l’Esplai Pingüí

El dissabte 2 de febrer del 2019 es va realitzar un taller amb l’Esplai Pingüí, a l’escola J.J.Ortiz de Sant Andreu de la Barca.

Aquest taller tenia com a finalitat principal fer arribar la idea de fer castells als i a les més joves de la població. Podem dir que van vindre prop del centenar de persones (incloent-hi els pares que acompanyaven als més petits). El taller va començar amb l’explicació teòrica dels castells i poc després, vam animar a tothom a pujar a una persona, per començar a practicar.
A part de saber pujar a la gent, també es va poder practicar de baix, una peça molt important en la realització dels castells i pilars.
Després, es van explicar que era i com es feia un pom. Una vegada explicat, es van poder realitzar uns quants. Podem dir, que tots van sortir molt bé.
Finalment es van fer torres, eren simples, però servien perquè la gent de l’esplai pogués veure una mica l’estructura general del castell i sobretot tenir una l’experiència que de ben segur, no oblidaran.

Moltes gràcies a tot@s per participar en aquest taller tan especial. Encara així, volem convidar a tothom a vindre als assaigs cada dimarts i divendres de 20:00h a 22:00h, a l’escola J.J.Ortiz de Sant Andreu de la Barca.

Final de la temporada 2018

El passat dia 2 de desembre, a la tarda, es va fer l’assemblea anual dels Castellers de l’Adroc per poder posar punts comuns i votar a la nova tècnica.
Aquí tenim el llistat dels nous representants de la tècnica dels Castellers de l’Adroc:
Joan Prats – Cap de Colla
Edu Coll – Sota cap de colla
Laura Moreno – Cap de canalla
Roger Sagarra – Cap de pinyes
Adria Onsès – Cap de troncs
Angela Carro – Tècnica de canalla
Silvia Montes – Tècnica de canalla
Anna Pañella – Tècnica de canalla
Laura Jimenez – Tècnica de pinyes
Pol Prats – Tècnic de pilars
Juan Lacal – Tècnic
Iker Cayero – Tècnic
També es va incorporar un nou membre a la junta, el secretari Enrique González.

Aquest any, és el nostre primer com a colla amb camisa oficial. Per ser el nostre primer any hem fet castells que eren impensables quan vam començar ara fa dos anys i mig. Estem molt contents amb els resultats obtinguts, sobretot en els últims mesos. Volem agrair tot el suport que hem anat rebent des de l’inici de tot, sobretot a aquelles persones anònimes, o no, que s’han anat incorporant a la colla per crear la pinya que som ara. Ja ho diuen, sense la pinya no hi ha torre.
De nou, moltes gràcies per aquesta gran temporada. Ara a gaudir de les vacances, que el dia 16 de gener comencem de nou els assaigs.
Amunt Adroc!

24a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat

El 18 de novembre, va ser la data de la nostra última diada de temporada. Va ser molt especial, ja que es va realitzar per la 24a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat. Aquest any es va fer a la població baixllobregatina de Gavà. Per problemes meteorològics, la trobada en comptes de realitzar-la a la Plaça Balmes, es va haver de realitzar en unes pistes cobertes de l’escola Marcel·lí Moragas. Encara així, va ser una diada plena d’emocions i de bons companys que ens van saber ajudar molt bé durant tota la jornada. La diada va començar amb el ja tradicional p4, seguit del nostre segon 3d6a, 4d6a, 3d6, idp5 i p4.
Es pot dir que ha estat una de les millors diades realitzades al llarg d’aquest any.

Agraïm a tothom l’ajuda, sobretot a aquelles persones anònimes, amics, companys … Que durant tota la temporada han anat participant en la construcció d’aquesta petita-gran família. Hem acabat aquesta temporada com mai havíem cregut que la finalitzaríem. Aquest any hem fet els nostres primers castells més o menys complexos, de cara la temporada següent ens agradaria poder pujar un pis més.

Amunt Adroc!

Diada a Barcelona

DSC_0158

El dia 3 de novembre es va realitzar una diada a Barcelona, concretament a la plaça de la Palmera de Sant Martí, amb els Castellers de Barcelona.
Com érem pocs, es va haver de canviar el programari de torres i pinyes que s’havia fet i es va optar per improvisar un de més senzill, encara així vam assolir diverses estructures complexes.
La diada va començar amb un p4, seguit d’un 3d6, id2d6, 3d6a i un p4. Cal destacar-ne el primer 3d6a, un castell que ens ha costat molt realitzar, ja que ha estat molt buscat, pràcticament, a cada diada realitzada al llarg d’aquest any 2018.
Podem dir que la diada no va ser multitudinària, però va ser molt productiva. Estem molt agraïts per tota l’ajuda.

Diada a Vilafranca del Penedès

El passat dia 21 d’octubre del 2018, es va realitzar una diada a Vilafranca del Penedès.

Els Castellers de l’Adroc vam ser convidats a fer una diada amb la Colla Jove de Vilafranca i Nois de la Torre a la Plaça Jaume I, davant l’espectacular Basílica de Santa Maria de Vilafranca. Es pot dir que va ser una de les poques diades que hem realitzat a la tarda, però podem dir que va ser una de les millors.
Es van poder fer tots castells estudiats i practicant fins al moment: La diada va començar amb el tradicional P4 i es va anar desenvolupant al llarg de la jornada en 3d6, Id4d6a, 4d6a, 4d6 i p4. Entre els castells i torres realitzades cal destacar-ne el primer 4d6a de la nostra curta història, un castell que s’ha practicat des de feia uns mesos però que finalment va poder sortir a la llum, encara que ens falta perfeccionar.
Una vegada realitzada la jornada vam realitzar un pica-pica amb les colles, satisfets amb els resultats de la diada.

Festa Major de Sant Andreu de la Barca

El passat dia 31 d’agost va començar la festa major de Sant Andreu de la Barca amb el tradicional pregó que es realitza davant de l’ajuntament. Algunes entitats del poble van participar per poder mostrar una mica a què es dediquen, per part nostra, vam realitzar un p4.
L’endemà, 1 de setembre, es va poder realitzar la nostra primera actuació de Festa Major a Sant Andreu de la Barca, també va ser especial per ser la primera que realitzem en solitari (encara que vam poder comptar amb l’ajuda de voluntaris que provenien de diverses colles de Catalunya).
L’actuació va començar a les 12 del migdia amb el clàssic p4. Posteriorment es varen poder realitzar: un 3d6, un 4d6 i un id3d6a. Abans de finalitzar l’actuació es va posar a ploure, però encara així, la climatologia no va impedir seguir realitzant l’últim castell, un p4.

Volem agrair a totes aquelles persones que van poder venir i ajudar durant l’actuació. També als mitjans de comunicació i a aquells que simplement van venir per poder gaudir.

DSC_0757

Diada a Rubí

El passat dia 1 de juliol de 2018, es va realitzar una diada a la població de Rubí per la seva Festa Major d’Estiu.

Diada feta davant de l’Ajuntament de Rubí el matí del dia 1 de juliol, un dia que recordarem tots i totes per les altes temperatures que es van assolir, encara així es va poder fer una diada impressionant.
A la jornada també van assistir els Castellers de Rubí i Laietans de Santa Coloma de Gramenet, que van realitzar molt bons castells.
La diada la vam començar amb el ja tradicional p4, després vam realitzar: 3d6, 4d6, p4ps i p4.

Col·laboració amb OWL Language School

L’escola d’idiomes OWL Language School i els Castellers de l’Adroc hem arribat a l’acord de col·laborar junts!

I és que compartim amb OWL Language School l’entusiasme, la professionalitat i la voluntat de compartir experiències i créixer conjuntament. Des de l’escola tenen la mateixa convicció que nosaltres: tothom pot aprendre idiomes i tothom pot fer castells!

Si voleu més informació els trobareu a https://owl.cat i a la Plaça Onze de Setembre 4B de Sant Andreu de la Barca. 

A nosaltres ja sabeu on trobar-nos així que We encourage you to come with us to make human towers!

Diada a Gavà

El passat dia 16 de juny del 2018, es va realitzar una diada a Gavà.

Els Castellers de l’Adroc vam ser convidats a fer una diada amb els Castellers de Gavà i els Castellers de Sarrià, a la plaça de la Llibertat de Gavà. Els Castellers de Sarrià, com el nostre cas fa uns tres mesos, portaven la camisa de color blanc/ en formació encara, però estem segurs de què en poc aconseguiran la camisa oficial que representi a la colla.
Es van poder fer tots castells estudiats i practicant fins al moment: La diada va començar amb el tradicional P4 seguit d’un id3d6, 3d6, 4d6, p4xs, p4.
Va ser una jornada plena d’emocions i com a quasi cada diada es varen fer diversos batejos als nouvinguts.