El nostre bateig

IMG-20180325-WA0046 - copia
3d6  amb les camises oficials de la colla

Després d’un esforç de dos anys, ho hem aconseguit! Ja som castellers acceptats per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya! A poc a poc i amb l’ajuda de molta gent interessada en aquest món, hem aconseguit arribar allà on es va proposar des d’un principi. Ara a seguir lluitant! Amunt Castellers de l’Adroc!!!!

Els dies previs al bateig

El divendres 23 de març, vam fer un últim assaig abans del bateig. Ho vam fer a l’Escola Can Salvi de Sant Andreu de la Barca i va venir, per fer suport, un dels nostres padrins: La Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts (Carallots de Sant Vicenç dels Horts). Vam estar assajant, principalment, el 3d6 i el 4d6.

Com ja es va informar, el dissabte 24 de març es pretenia fer l’últim pilar de blanc de la colla, però per causes meteorològiques no es va poder fer, així que es va fer l’endemà.

El dia del bateig

El dia va començar amb una cercavila que es va iniciar a l’altura de l’esplanada de l’Avinguda Constitució i va acabar just davant del Teatre Núria Espert (Plaça Federico García Lorca).
Una vegada vam arribar a la plaça, ens esperaven les colles padrines: La Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts i la Colla de Castellers d’Esplugues (Cargolins d’Esplugues).
Es va començar amb el pilar de blanc, que no vam poder fer el dia anterior. Es tracta d’un acte simbòlic que vol fer entendre que la colla deixa d’estar en formació i passa a ser una colla acceptada per la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya. Abans de desmuntar el pilar, cada integrant d’aquest, es treia la camisa blanca i ensenyava la camisa oficial, que estava a sota.
La camisa oficial de la colla té dos colors: el color negre, que fa homenatge a l’antiga colla castellera de Sant Andreu de la Barca (ja que duien camisa d’aquest color) i el color lila que representa a la població de Pallejà.
Posteriorment, es va fer un 3d6, el primer que fèiem amb els colors oficials de la colla, un moment molt emotiu i simbòlic (principalment pels integrants de la colla, que feia mesos que assajàvem aquest castell concret).
També es van fer dos 4d6: el primer es va haver de desmuntar i el segon va caure. Durant la caiguda, una integrant de la colla va patir una contractura cervical, això va obligar el seu trasllat en ambulància a un centre mèdic proper.

La diada castellera va acabar amb el pilar de sortida que van fer les tres colles a la vegada i, finalment, es va fer un intercanvi d’ofrenes entre colles, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i els Grallers Fil d’Or.
El dia va acabar amb un dinar de germanor entre les tres colles a l’escola J.J. Ortiz.

Moltes gràcies a totes els persones que ens han anat ajudant al llarg d’aquest camí.

  • Cargolins d’Esplugues: p4 3d7 4de7 I 2p4
  • Carallots de Sant Vicenç dels Horts: 2p4 3d7 4d6a i p4xs
  • Castellers de L’Adroc: p4 3d6 id4d6 i4d6 p4
colors colla
Seqüència del Pilar de blanc mostrant la camisa oficial
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s